Gin Festival Amsterdam

Ook dit jaar stond Anker Amsterdam Spirits weer op het Gin Festival in Amsterdam. De locatie dit jaar was de Beurs van Berlage. Met meer dan 50 stands konden er meer dan 100 soorten gin worden geproeft. Tegen een kleine vergoeding maken ervaren barmannen de lekkerste "Perfect Serve" voor je klaar.

De geschonken merken waren Jodhpur, Pienaar & Son, Goa, Hanami en Peaky Blinders.

 

Alle gins kregen veel positieve reacties en regelmatig werden en dus mooie cocktails gemaakt om de gins te proeven met de perfecte mixers. De toppers van deze editie waren de Pienaar & Son Orient, Jodhpur reserve (die met ginger beer wordt gedronken) en de Hanami van kersenbloesem.

 

Naarmate de middag verstreek en de avond begon nam de gezelligheid toe. De bezoekers zijn ervaren gindrinkers die altijd op zoek zijn naar nieuwe soorten en smaken, maar ook de beginnende gindrinker beleeft hier veel plezier. Elke stand kan vertellen over de manier waarop en met welke ingrediënten de gins worden gemaakt. Voor wie nog meer over gin wil weten zijn er gedurende de dag diverse lezingen en workshop om alle ins en outs van gin te leren. Helaas was het om 22:00 afgelopen en moest er gestopt worden met schenken. De meeste bezoekers waren graag nog wat langer gebleven.

My message