Nomad

Nomad whisky “Born in Scotland, raised in Jerez”.

 

Nomad Whisky is een unieke whisky. Het is namelijk de eerste whisky die op reis gaat. Een mooie samenwerking van “master distiller” Richard Paterson met Gonzalez Byass.  Deze premium blend begint met een unieke selectie van meer dan 30 verschillende graan- en maltwhisky’s uit de Speyside, het Highland gebied van Schotland. Elk van de whisky’s hebben een leeftijd tussen de 5 en 8 jaar. Na het blenden rijpt de whisky 3 jaar in Schotland op sherry vaten. Hier ontwikkelen de karakteristieke smaken van de wilde en open vlakten van de Schotse Hooglanden.

Na 3 jaar gaat deze “Schot” op reis. Om de whisky verder te laten ontwikkelen gaat deze naar Jerez. In dit micro klimaat rijpt Nomad verder onder invloed van temperatuurverschillen, de wind en de vochtigheid die bij deze Andalusische stad dicht bij de kust hoort. Hier in de San Fernando kelder van González Byass (een van de bekendste sherry producenten) rijpt Nomad nog 12 maanden verder in oude Pedro Ximenez vaten. Nomad absorbeert in deze kelder de “wilde” gist uit de atmosfeer en neemt het de smaken over van de oude Pedro Ximenez vaten. Dit resulteert in het unieke karakter.

De whisky heeft een warm aroma met malt-tonen en die doet denken aan eiken en sherry ten gevolge van de houtrijping op Amerikaanse eiken vaten. De smaak bevat rozijnen, honing en een herkenbaar bouquet van de finish op Pedro Ximenez vaten. De complexe afdronk bevat hints van vanille en gedroogd fruit.

Bekijk het filmpje om meer van de reis te zien:

 

 

My message