Hanami
Om Hanami te begrijpen gaan we naar Japan. Elk jaar rond eind maart tot begin mei bloeit de kersenbloesem volop in Japan. Dit wordt volop gevierd en de Japanners trekken er op uit om dit spektakel te bekijken. De bloei duurt maar ongeveer een week of twee. Het bekijken van de kersenbloesem wordt Hanami genoemd. De vertaling van Hanami is dan ook “bloemen kijken”. Aangezien de kersenbloesem een van belangrijkste en onderscheidende ingrediënten is voor deze gin is Hanami vernoemd naar deze Japanse traditie.
Japanse zenmeesters leren verder dat het bereiken van evenwicht essentieel is voor het bereiken van de staat van sereniteit. Met deze principes in gedachten wordt Hanami gedistilleerd uit een zorgvuldig en gebalanceerde combinatie van botanische kruiden om tot perfectie gekomen.
Naast de kersenbloesem die de essentie vormen bestaat de rest van ingrediënten uit:
- Jeneverbes
- Koriander
- Engelwortel
- Pepermunt
- Bittere sinaasappel
- Venkel
- Karwij
- Nootmuskaat
Leuk detail is dat deze gin in eigen land wordt gemaakt.
De geur is fris en bloemig. De smaak floraal, licht kruidig en wat citrus. De afdronk is zacht.