Klik hier voor de salesleaflet van UKIYO 

Ukiyo Gins vinden hun oorsprong in de Kagoshima regio in Japan. Deze regio ligt op de zuidpunt van het Japanse hoofdeiland, en in de schaduw van de majestueuze Sakurajima-vulkaan. Hier worden de twee soorten - de Ukiyo Blossom en Ukiyo Yuzu Gin - gemaakt van een combinatie van lokaal verbouwde gerst en meer dan 100 jaar distilleer-traditie.

Er wordt Black kōji toegevoegd aan de gerst, waarna dit mengsel wordt gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd tot de traditionele Japanse pot-still shōchū: de nationale sterke drank van Japan. Deze shōchū wordt vervolgens opnieuw gedistilleerd in een andere pot-still, samen met een aantal botanicals ( jeneverbes, mandarijn, koriander en een infusie van geurige kersenbloesem of pittige yuzu). Dit resulteert in twee subtiel geurende en aromatische gins op basis van traditionele Japanse ingrediënten en distillatie-methoden.

 

HET WOORD UKIYO

Het woord ʻUkiyoʼ laat zich vertalen als ʻl os van de moeilijkheden van het levenʼ. Hierbij ligt de nadruk op het leven in het hier en nu, en het bewonderen van de schoonheid van natuurlijke perfectie. En natuurlijk op het genieten van een heerlijke Ukiyo Gin met Tonic.

 

DE UKIYO FLESSEN

De unieke tweekleurige Ukiyo fles weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van de Japanse bergen en zeeën. Het ontwerp van de fles is een wereldprimeur, waarbij de opvallende esthetiek een aanvulling vormt op de inhoud: delicaat gearomatiseerde gins die de subtiele, zoete en geurige Japanse Sakura (kersenbloesem) en de citrus-achtige,lichtzure Yuzu weergeven. Perfect om te serveren met ijs en een premium tonic.

 

DE INGREDIËNTEN

De Ukiyo Gins bevatten vier essentiële botanische ingrediënten ten om de belangrijkste smaken te benadrukken

 

SAKURAJIMA KOMIKAN - MANDARIJN

De ʻSakurajima komikanʼ is een kleine mandarijn soort, vermoedelijk zelfs de kleinste ter wereld. In de Ukiyo Gins worden Sakurajima komikan gebruikt die groeien op de grond rond de actieve Sakurajima-vulkaan.Sommige bomen zijn meer dan een eeuw oud en kunnen wel 2000mandarijnen opleveren. Er wordt veel zorg besteed aan het oogsten van mandarijnen van een uniforme grootte. De schil is dik en hee een frisse geur; de vrucht zelf hee een zoete citrussmaak.

 

KERSENBLOESEM (UKIYO BLOSSOM GIN)

De bloesem zorgt voor een subtiele zoete noot met een vleugje bloemengeur.

 

YUZU (UKIYO YUZU-GIN)

Dit ingrediën t haalt het lokale Japanse citrus-smaakprofiel naar de voorgrond. Het zorgt voor een voorzichtige zure toon die het best kan worden omschreven als een mix van citroen, sinaasappel en grapefruit.

 

KORIANDER

Deze toevoeging zorgt voor een helder smaakprofiel, met tonen van sinaasappelschil en citroengras en zorgt voor pittigere hints van peper en gember op de achtergrond.

 

JENEVERBES

Deze botanical zorgt voor een complex smaakprofiel van dennen, kruiden, roos en citrus, die mooi combineren met de andere botanische ingrediën ten.

 

DE ʻPERFECT SERVEʼ

Om thuis optimaal van Ukiyo Gin te kunnen genieten delen we graag een cocktailrecept waarmee je zelf aan de slag kan.

 

UKIYO GIN SONIC

De Ukiyo Gin Sonic is een cocktail die gemixt wordt met soda en tonic. Dit is de gebruikelijke manier waarop
gin in Japan wordt gedronken. In deze mix komt de smaak van de Ukiyo Gin beter tot zijn recht dan bij een reguliere gin tonic.

 

Ingrediënten:

IJsblokjes /60 ml tonic /60 ml soda /
45 ml Ukiyo Japanese Blossom Gin of Yuzu Gin

De Blossom Gin garneer je met sinaasappelschijfjes
De Yuzu Gin garneer je met schijfjes limoen en een takje rozemarijn.

My message
Laden