Flor de Caña

We zetten de feiten over Flor de Caña voor u op een rijtje:

Wist u dat:

… Flor de Caña een familietraditie kent van 130 jaar die maar liefst 5 generaties telt?

… Flor de Caña ontstaan is en gerijpt heeft aan de voet van de San Cristóbal vulkaan; de meest actieve vulkaan in Nicaragua?

… Flor de Caña 100% natuurlijk gerijpt heeft zonder suikers en andere toevoegingen?

… Flor de Caña al sinds 1890 gerijpt wordt in Bourbon vaten?

… Flor de Caña de meest geliefde rum is in Centraal-Amerika?

Dit leverde in 2017 de prijs op van “Beste Rum Producent” bij de “International Wine and Spirit Competition”  

Daarnaast onderscheidt Flor de Caña zich door:

- Zowel milieuvriendelijk als verantwoord te produceren
- Een fairtrade certificering die Flor de Caña als eerste drankmerk heeft ontvangen
- Al meer dan 10 jaar met 100% groene energie te distilleren
- Al 12 jaar meer dan 50.000 bomen per jaar te planten
- Goede doelen te ondersteunen die armoede bestrijden

Voor ons dus tijd deze superpremium rum extra in het zonnetje te zetten en je mee te nemen door onze selectie:

Flor de Caña 4 Years Extra Seco

Een 4 jaar oude heldere rum. Deze “light-bodied rum heeft aroma’s van amandel en vanille. De smaak bevat witte chocolade en sinaasappel. De finish is droog. Goed te mixen met sappen, cola en tonic  

Flor de Caña 5 Years Añejo Clásico:

Een 5 jaar oude premium rum, “medium-bodied” met een mahonie bruine kleur. De rum bevat aroma’s van rood fruit, karamel en pruimen. Duidelijk te herkennen zijn vanille, tropisch fruit en chocolade. De afdronk is licht en droog

Flor de Caña 7 Years Gran Reserva:

Een 7 jaar oude super premium “full-bodied” rum met een mahonie bruine kleur. Aroma’s van kokosnoot, vanille en vijgen. Verder smaken als honing en pure chocolade. De afdronk is soepel en lang. Deze rum is het best te serveren “on the rocks” of met bruisend water of andere soda’s.

Flor de Caña 12 Years:

Een 12 jaar oude ultra premium rum. “Full-bodied” en een rood-amber kleur. Aroma’s van rood fruit, honing en getoaste noten. De smaak met hints van hout, vanilla en gebakken appels. De finish is geballanceerd en soepel. Om puur van te genieten “on the rocks” of met een beetje premium bruisend water.

Flor de Caña 18 Years:

Een 18 jaar oude rum “full-bodied” met een heldere amber kleur. Prachtig aroma met onder andere noten en karamel. De smaak van intense vanille en kruiden. De afdronk is lang en extra zacht. Genieten van deze rum doe je puur of “on the rocks” met een stukje sinaasappelschil.

Flor de Caña 20 Years - 130th Anniversary Limited Edition:

Deze Flor de Cana 130th Anniversary is een prachtige 20-jaar oude ultra-premium met een mooi pallet van smaken en een zachte afrdronk. Een editie ter ere van het 130-jarig bestaan van Flor de Cana.
Geur: Nootmuskaat, Jamaicaanse peper en hazelnoot wat zorgt voor mooie carameltonen. Smaak: Volle, mooie smaken waar pure chocolade, caramel, geroosterde noten en donkere kruiden te herkennen zijn.

Flor de Caña 25 Years:

Een 25 jaar oude ultra premium rum. Deze “full-bodied” rum heeft een donkere ambere kleur. Een zeer mooi aroma met vanille, houttonen en donkere chocolade. De smaak kenmerkt zich door fruit, amandel en noten met een volle en lange afdronk. De rum drink je puur of “on the rocks”

Flor de Caña Spresso:

Deze koffielikeur is op basis van 7 jaar oude Flor de Caña rum. Een donker zwarte kleur zoals een koffielikeur hoort te zijn. De smaak van volle koffie gaat over in een droge en soepele afdronk. Koud te drinken of “on the rocks”.

Flor de Cana Volcano Glass

Een prachtig glas om te genieten van jouw favoriete Flor de Cana rum met de typerende vulkaan erin verwerkt

Ben je dus op zoek naar een mooie gelagerde rum om te mixen, puur te drinken of als mooi cadeau kies de serie van Flor de Caña. Klik hier om alle producten te vinden in onze webshop!

Geïnteresseerd in meer geschiedenis? Kijk dan op de site van Flor de Caña.  

 

 

My message
Laden