Himbrimi

Himbrimi komt voort uit de Brunnur Distiller (Brunnur is het IJslandse woord voor ‘goed’). Brunnur Distillery staat geregistreerd in Reykjavik, IJsland. De distilleerderij is opgestart door de IJslandse artiest en designer Oskar Ericsson en Italiaanse ondernemer Junio Carchini. In november 2018 startten zijn hun eigen distilleerderij in Mosfellsbaer, een stad die 30 minuten bij Reykjavik vandaan ligt.

 

Himbrimi Old Tom:

De gin is gemaakt met behulp van puur IJslands water, honing en andere pure ingrediënten zoals de Angelica bloem en Arctische Tijm. Het resultaat is een verrassende, onderscheidende, bloemige, volle en zoetige gin welke zowel puur als in combinatie met tonic uitstekend te drinken is. Je kunt er ook heerlijke cocktails mee maken bijvoorbeeld door Himbrimi-gin te mixen met suikersiroop, verse limoensap en het geheel te garneren met een takje tijm en een schijfje limoen. In februari 2019 heeft Himbrimi de prestigieuze prijs gewonnen van Best Compound Gin van de wereld!

 

Himbrimi Winterbird:

De Winterbird edition is de eerste London Dry Gin uit IJsland. Net als de Old Tom wordt deze gin onder andere gemaakt met behulp van Jeneverbes, Arctische Tijm en de Angelica bloem. Bijzonder aan de gin is dat deze langzaam wordt gedistilleerd met behulp van de IJslandse warmwaterbronnen. Dit resulteert in een extreem zachte en "bloemige" gin. Niet alleen door het gebruik van de natuurlijke aardwarmte beperkt Himbrimi de invloed op het milieu ook gaat een deel van winst van elk verkochte fles naar het natuurbehoud van IJsland.

 

 

My message
Laden