Jodhpur

 

Jodhpur London Dry Gin wordt geïnspireerd door de tweede grote stad van de provincie Rajasthan. Deze provincie ligt gelegen aan de bekende specerijen route. Jodhpur ligt aan de Thar woestijn. Dit gebied werd alleen doorkruist door koopmannen met kamelen-karavanen die de kruiden vervoerden. Deze specerijen zijn de basis voor de Jodhpur Gin.

Jodhpur Dry Gin

Jodhpur Dry Gin wordt gedistilleerd in Engeland door kenners met meer dan honderd jaar ervaring. De dry gin wordt gedistileerd in traditionele ketels uit 13 verschillende botanicals zoals koriander, kaneel, citroenschil, angelica, amandel, jeneverbes, zoethout, grapefruit, sinaasappel en gember. Deze botanicals zorgen voor een smaak combinatie van bitter, fris en zoet met ook een kruidig aroma en citrus. De gin wordt vier keer gedistilleerd. De laatste distillatie samen met citrus duurt zeven dagen en zorgt voor het frisse karakter van de gin. De geur is aromatisch met de jeneverbes en subtiel wat kruidig. De smaak is erg zacht met jeneverbes en hint van citrus.

Jodhpur Reserve

Jodhur reserve wordt gedistilleerd als de Jodhpur dry gin. Het unieke is dat de gin daarna nog twee jaar rijpt in Amerikaanse eiken vaten die eerder zijn gebruikt voor de productie van Brandy en vol zitten met smaken van vanille en cacao. Het resultaat is uniek en combineert de kunst van het distilleren met het geduld van het rijpen in vaten. Het aroma bevat nog jeneverbes maar ook duidelijk tonen van eikenhout. De smaak is kruidig met vanille, gedroogd fruit, karamel en amandel. Het rijpingsproces zorgt voor een subtiele “getoaste” smaak.

Jodhpur Spicy

Jodhpur Spicy heeft ook als basis de London Dry Gin. Om deze “spicy” te krijgen worden aan de botanicals nog Chilipepers, witte peper en zwarte peper toegevoegd. De gin wordt maar in kleine hoeveelheden gemaakt. Het aroma heeft tonen van groene peper, specerijen als witte peper en chili en komijn en gember. De smaak is intens en pikant een geeft een warme sensatie.

 

 

My message
Laden