The London no.1

 

The London No.1 Original Blue

The London no.1 is een unieke gin door de kwaliteit van de ingrediënten, het distilleer proces en de prachtige fles. De gin wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd in hartje Londen. Deze gin gaat weer terug naar de complexe en “full-bodied” gin van vroeger met een kleine twist; namelijk de blauwe kleur. De beste kwaliteit granen uit Suffolk and Norfolk worden gebruikt voor de distillatie van deze gin. De small batch “pot still” methode zorgen voor constante kwaliteit. 

De twaalf zorgvuldig geselecteerde botanicals van de London no.1 Gin zijn:

Jeneverbes
Koriander
Angelica
(Wortels van de) Iris bloem
Zoethout
Sinaasappel
Citroen
Bonenkruid
Kaneel
Cassia
Bergamot Olie
Kaapse Jasmijn

De combinatie van deze botanicals en het distilleren daarvan zorgen voor een frisse, pittige gin waarin kruidige smaken als sinaasappel, kaneel, zwarte peper en pijnboompit duidelijk te herkennen zijn. Daarnaast is de blauwe kleur afkomstig van de in Nederland gekweekte Kaapse Jasmijn, die op zijn beurt ook zorgt voor het verbinden van alle smaken.

 

The London No. 1 Sherry Cask

De Sherry Cask is een unieke gin. Het is een “limited edition” waarvan maar 5000 flessen per jaar worden gemaakt. Het brengt twee populaire producten samen, namelijk gin en sherry. Eerst wordt deze gin in Londen gedistilleerd volgens het originel recept. Daarna rijpt de gin in Jerez voor 3 maanden in Amerikaanse eiken vaten die eerst als sherry vat zijn gebruikt. Niet zomaar de eerste de beste vaten worden gebruikt maar die waar de sherry Tio Pepe in heeft gelegen. Geen toeval omdat zowel The London No.1 als Tio Pepe beide toebehoren aan de wereld bekende wijnmaker González Byass. Door de rijping op de sherry vaten wordt de gin nog zachter en geeft het zijn gouden kleur. De smaak van eiken en sherry tonen blenden mooi samen met de jeneverbes, citrus en specerijen.

 

 

My message
Laden