The Wild Geese Irish Whiskey

The Wild Geese Irish Whiskey bestaat sinds 2005. De naam is afkomstig van Ierse soldaten die vanuit Ierland naar Frankrijk vertrokken na de Williamitische oorlog in 1691. Ze gingen op zoek naar vrijheid en een nieuw leven. Deze Ieren werden “The Wild Geese” genoemd. Over de jaren heen wordt de naam nog steeds gebruikt om soldaten op missie buiten Ierland aan te duiden. Deze Whiskey richt zich ook vooral op alle Ieren verspreid over de wereld die zich moeten herkennen in deze naam en zichzelf ook kunnen zien als “Wild Geese”. Uiteraard kan ook iedereen die niet Iers is van deze whiskey’s genieten.

 

The Wild Geese 4Th Centennial Limited Edition is een mooie blend van graan en mout whiskey’s. De neus is vol, moutig en wat zoet een een beetje Citrus. De boventonen zijn kruidiger met wat Kardemom. Een mooie soepele smaak die zacht zoet begint. Verder goed gebalanceerd met kruiden, haver en wat marsepein en chocolade. Een finish die voldoening brengt en blijft hangen met duidelijk de smaak van eiken. Zoals een echte Ierse whiskey is de smaak zachter door de langere distillatie.

The Wild Geese Single Malt is een buitengewone single malt. De whiskey ondergaat een verlengde dubbele distillatie. Hierdoor gaat de whiskey langer door de distilleerketel en op een lagere temperatuur. Hierdoor blijven meer smaken behouden waardoor de whiskey meer diepgang en karakter krijgt. Daarna rijpt de whisky in “single use” bourbon vaten. De geur heeft gelaagde eiken tonen en wat zomer bessen. Een mooie gebalanceerde smaak die wat peperig en kruidig is. Verder eiken en een complexe zoetheid.

The Wild Geese Irish Honey is een mooie blend van Wild Geese Irish Whiskey en 100% natuurlijke honing uit de velden van Tipperary and Kilkenny. De ingrediënten zijn speciaal gekozen om perfect samen te gaan met de The Wild Geese Irish Whiskey. Het recept wordt goed geheim gehouden om te zorgen dat dat deze smaak exclusief blijft en ongeëvenaard.  

 

 

My message
Laden