Catz Dry Gin
CATZ® Dry Gin, gedistilleerd en mede ontwikkeld door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Traditie en vakmanschap staan voorop bij dit bedrijf dat als één van de weinigen het predikaat ‘World Class Distillery’ mag dragen. Al ruim 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen pot stills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.
CATZ® Dry Gin is een nieuwe gin, die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt. Een Nederlandse gin, uitzonderlijk aromatisch en veelzijdig, krachtig en gebalanceerd. Een gin die klassieke aspecten op geheel eigen wijze laat overlopen in een rijk palet van bijzondere botanicals. Een gin die de afgelopen jaren in alle rust is ontwikkeld en waaraan geen concessies zijn gedaan aan de uiteindelijke kwaliteit.
Eigen smaak
Door de individuele distillatie in koperen ketels komt de smaak van elk botanical optimaal tot zijn recht. Afzonderlijk zijn alle botanicals zeer goed terug te proeven maar gezamenlijk ontstaan complexe lagen met nieuwe smaken. Daardoor is CATZ® Dry Gin toegankelijk voor de beginnende gin-drinker en tegelijk een gin vol complexiteiten voor de liefhebber.
Proefnotitie
De gin is fris en lichtzoet in de neus: vanille, sinaasappel en jeneverbes met een hint van Earl Grey-thee en een licht zilt aroma van engelwortel. In de mond geeft de gin langzaam de smaken prijs: eerst tonen van bergamot, koriander en jeneverbes. Daarna volgen zoete en kruidige tonen van citrus, romige vanille en kaneel met een licht peperige finish waar kardemom subtiel in terugkomt. De nasmaak is zeer lang, waarbij zachte tonen van zoete citrus, jeneverbes en een hint van anijs een terugblik geven op het rijke palet van CATZ® Dry Gin.
Serveertips:
CATZ® Dry Gin & Tonic
Vul een mooi COPA glas met ijsblokjes. Strijk een partje limoen over de glasrand en knijp het vervolgens uit in het glas. Schenk in het glas 50 ml. CATZ® Dry Gin.
Voeg 200 ml. premium tonic en een roerstaafje van zoethout toe.
Bramble
Begin met vers sap van een halve citroen. Voeg hier een kleine scheut suikersiroop aan toe (max. 10 ml.). Vervolgens 45 ml. CATZ® Dry Gin en crushed ice toevoegen en even roeren. Daarna 15 ml bramenlikeur toevoegen. Garneren met munt en/of braam.