Cocktailtips

Wil jij weten welke heerlijke cocktails je allemaal kunt maken met Duppy Share Rum? Bekijk alle mogelijkheden hier!

The Duppy Share 

Duppies zijn donkere geesten uit het Caraïbisch gebied met hun oorsprong in Jamaica. Ze hebben een grote voorliefde voor rum. Tijdens de rijping van rum in vaten gaat er deel verloren door verdamping. Bij whisky noemen we dit “Angels share” en verwijst naar beste deel dat voor de engelen bestemd is. Engelen zijn alleen te zoet en lief voor het Caraïbisch gebied. Daarom is de legende dus ook dat de Duppy geesten van eiland naar eiland trokken om alleen het beste deel van de rum uit de vaten te stelen. Dit werd dus ook al snel de “Duppy share” genoemd. De naam van deze rum is een knipoog naar deze legende, omdat voor deze blend ook alleen gebruik gemaakt wordt van de beste kwaliteit rum.

Dit zijn twee totaal verschillende eilandstijlen. Een vurige Jamaica rum en een zachte Bardados rum maken van Duppy Share een heerlijke blend die uit uitermate geschikt is voor in de punch of andere cocktails. De Jamaica rum zit vol met smaken van tropisch fruit en de Barbados zorgt voor een warme boterachtige finish.

Het Worthy Park landgoed is in 1721 begonnen met het verbouwen van suikerriet en 1740 met de productie van rum. Hiermee zouden ze de eerste zijn die rum produceerde op Jamaica. Ze verbouwen suikerriet, maken molasse en distilleren en rijpen rum allemaal op hun eigen landgoed. De warme dagen en koele nachten in de heuvels van Jamaica versnellen het rijpingsproces waardoor de rum zijn unieke karakter krijgt.

De prestigieuze Foursquare distilleerderij kent al vier generaties “master distillers”. Een combinatie van “continuous colums still”  en “pot still distillatie'' geven de rum een unieke smaak.

The Duppy Share Spiced

Na het succes van The Duppy Share is daar nu: The Duppy Share Spiced
Een spiced versie van The Duppy Share. Ook deze rum is een combinatie van Jamaica en Barbados rum. Het brengt een extra dimensie aan spiced rum met smaken die we niet gewend zijn in spiced rums.  Waar spiced rum vaak te zoet zijn of zo vol gestopt zijn met smaak dat niet meer te proeven is dat het rum is doet duppy share dat anders. De toevoeging van ananas, colanoot en kruiden zorgen voor een echte tropische rum.

'The Duppy Share' bestaat uit:

Worthy Park Distillery Jamaica
100% ‘Pott still rum’, 3 jaar lang gerijpt op Amerikaans eiken vaten.

Foursquare Distillery Barbados
‘Single Mark rum‘ die 5 jaar lang heeft gerijpt op ingebrande Amerikaans eiken vaten.

Cocktailsuggesties:
Jamaican Mule

50 ML Duppy Share
Sap van ½ limoen
Ginger Beer
Schijfje limoen
Serveer met veel ijs en garneer met schijfje limoen.

Golden Mojito

50 ML Duppy Share
Sap van ½ limoen
1 Theelepel bruine suker
5 Blaadjes munt
Ginger Ale
Serveer met veel ijs en munt.

Caribbean Cola

50 ML Duppy Share Spiced
100 ML Cola
Schijfje limoen

 

 

My message
Laden