Grand Kadoo-rum kent zijn oorsprong in Barbados waar het ‘crop over festival’ jaarlijks wordt gehouden en in het bijzonder de finale die bekend staat als ‘the grand kadooment’. Kadoo is afgeleid van 'kadooment', wat betekent: een grote gebeurtenis vol vreugde en kracht. Dit festival is een oogstfeest waar de bevolking dankbaar is voor de nieuwe vruchten.

Het verhaal

Sinds 1687 viert men het ‘crop over festival’ in Barbados: het einde van de suikerrietoogst. Tijdens dit oogstfeest is het eiland dankbaar voor de vruchten van de oogst en komt het tot leven met muziek, dans, calypso, kleurrijke feesten en carnavals. Het hoogtepunt van het festival is de finale – the grand kadooment - waar de meest productieve suikerrietarbeiders tot koning en koningin van de oogst worden gekroond. Het assortiment rums van Grand Kadoo is een viering van deze prachtige, kleurrijke cultuur en ze zijn net zo rijk als de geschiedenis die deze geweldige geest omringt.

De distilleerderij

Grand Kadoo-rum is afkomstig van het idyllische, met rum doordrenkte eiland Barbados. Weggestopt van de drukte, bevindt de distilleerderij zich op slechts een klein eindje rijden van de populaire en levendige zuidelijke kustlijn van het eiland. De distilleerderij is in familiebezit en produceert al 4 generaties rum van topkwaliteit, waardoor het een wereldleider is waar Barbados echt trots op kan zijn. Met een dorst om te innoveren en te experimenteren, rijpt het enorme aanbod van met rum gevulde vaten in de hitte van Bajan, in de wetenschap dat elke fles Grand Kadoo-rum voorbestemd is om te worden gedronken!

My message
Laden