L’Arbre Gin

Voor de productie van L’Arbre Gin wordt er gebruik gemaakt van negen botanicals uit het mediterrane gebied Penedès. Dit zijn de jeneverbes, koriander, citroen, lavendel, rozemarijn, engelwortel, kardemom, tijm en basilicum.

Al vanaf het begin stond voorop dat L’Arbre Gin gemaakt zou worden van de belangrijkste botanicals uit het Middellandse Zeegebied. Alex vult aan; “Door de perfecte combinatie van ingrediënten is het ons gelukt om een ​​uitzonderlijke, evenwichtige, aromatische, kristalheldere en frisse gin te ontwikkelen. L’Arbre Gin is een echte London Dry Gin, al vermelden we dit niet op de fles omdat “London” voor verwarring kan zorgen omdat wij ook spreken over “Mediterranean”. 

Wat L’Arbre Gin uniek maakt is dat alle botanicals eerst handmatig verwerkt en apart gedistilleerd worden alvorens het distillatieproces begint. Na het distilleren wordt de gin op de juiste sterkte van 41% gebracht. Leuk om hierbij te weten is dat dit alcoholpercentage puur op intuïtie bepaald is.

Op de neus is L’Arbre Gin een hele zachte en florale gin waarbij de lavendel de boventoon voert. Qua smaak is het een mediterrane gin die zowel fris als kruidig van smaak is. De kruidige tonen komen ook direct naar voren zodra je een slok neemt. Hierbij vervullen de tijm, rozemarijn en basilicum zeker een dominante rol. De lange afdronk daarentegen is juist weer zacht van smaak en die bestaat voornamelijk uit florale tonen met uiteraard de lavendel vooraan.

Het verhaal achter de naam, fles en label

Het duurde even voordat Marc een goede naam had gevonden voor de gin. Deze inspiratie vond hij tijdens het rijden; op een dag schoot ineens het woord “Arbre” door Marc zijn hoofd. Dit is een Catalaans / Frans woord is voor “Boom”. De boom staat zowel voor het verleden als voor de toekomst; de wortels refereren naar het verleden en de basis, terwijl de vertakkingen de (mooie) toekomst vertegenwoordigen. Hij vond dit zo mooi dat hij besloot de gin L‘Arbre Gin te noemen.

Uiteraard houdt Teichenné Liquors ook rekening met de fles. Er is bewust gekozen voor een minimalistisch ontwerp die staat voor eenvoud, tijd en vreugde.

Wij geloven dat minder meer is en daarom hebben we een minimalistisch ontwerp gecreëerd dat naast eenvoud, tijd, vreugde en uitstraling, ook een heel belangrijk emotioneel deel overbrengt door op het label een boom te gebruiken”, aldus Alex. 

Perfect serve van L’Arbre Gin
L’Arbre Gin is zo vol van smaak dat er weinig voor nodig is om een prachtige gin-tonic op tafel te toveren. Hierbij delen we de perfect serve!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml L’Arbre Gin
  • 150 ml Premium Indian Tonic Water
  • Ter garnering: vers takje rozemarijn en een schijfje citroen of sinaasappel
  • Grote ijsblokjes

 

My message
Laden