Peat's Beast

The Nature of ‘The Beast’ –

Velen zullen zeggen dat het een mythe is – een oud verzinsel. Sinds het midden van de 19e eeuw dook hij op en zorgde zijn verschijning voor angst in vele Schotse dorpjes. Hij zwierf rond over winderige heidevelden. Daar ging hij op jacht. Op jacht naar de allerbeste turf!

Peat’s Beast is een beest van een single malt whisky met net zoveel turf als je aankunt! Geen toevoegingen, kleurstof of ‘chill-filtering’.

Peat's Beast:

Deze single malt is un-chillfiltered en bevat geen toevoegingen of kleurstoffen. Zoals de naam doet vermoeden is het een beest van een whisky. Een sterke en gedurfde body die je meteen vastgrijpt. De geur is een ruige mix van zee, vuur, rook en vochtige aarde met kaneel. Deze worden daarna iets verzacht met de geur van appel, peer en versgebakken brood. Deze whisky zit vol met de smaak van dikke teer, turfrook maar ook zoethout. Echt een whisky voor de “peat” liefhebber.

Peat's Beast PX Cask:

Een Peat’s Beast die een 9 maanden “finish” krijgt op PX sherry vaten. Dit brengt een combinatie van de kracht van de Peat’s Beast met de zachtere en zoetere kenmerken van sherry. Hierdoor begint het aroma met krachtige rook, turf en zeewier wat geleidelijk over gaat in zoete, stroperige gebrande suiker van het sherry vat. Ook de smaak heeft de voor peat’s beast bekende peperige, rokerige, zeewier smaken maar verpakt in een zoet jasje van dadels, vijgen en rozijnen. De afdronk is extreem lang.

Peat's Beast Batch Strength:

Een cask strength op 52,1% van de Peat’s Beast serie. Deze whisky doet zijn naam zeker eer aan. De geur begint zacht en delicaat met honing, vanille, room, karamel en kaneel. Maar dan… Plotseling een explosie van kampvuur, zee lucht, kardemom en teer. Het beest is wakker! De smaak start intens. De sterkte is ongetemd en woest. Gelukkig gaat deze woestheid liggen en ontstaat een warmte met tonen van banaan, dikke stroop, mokka maar ook ananas, gember en komijn. Een whisky om nooit te vergeten.

My message
Laden