The Artisan Gin

Deze perfect gebalanceerde dry gin, prikkelt je zintuigen en wordt geleverd in een fles, ontworpen door de distilleerder, die luxe en verfijning belichaamt.
 

Organische botanicals

Er is zorgvuldig gekozen voor 14 botanicals die de meest uitgebalanceerde en onderscheidende zachte smaak geven. De botanicals zijn afkomstig uit verschillende landen, maar de meerderheid komt uit Kroatië.

 

Uniek distileerproces

Het belangrijkste in het productie proces, naast de kwaliteit van de botanicals, alcohol en distillatie is maceratie of extractie van alle goede smaken of aroma’s uit de botanicals. Het proces is erg ingewikkeld, maar heeft er voor gezorgd dat het de resultaten geeft die ze wilden bereiken. Alle botanicals worden eerst tot poeder gemalen en worden vervolgens elk afzonderlijk behandeld met ultrasoon. Alle 14 botanicals die ze gebruiken worden voor verschillende tijdsperiodes behandelt, sommige botanicals geven smaak en aroma’s namelijk sneller af dan anderen. Nadat alles klaar is, worden alle botanicals gemengd en rusten ze voor 72 uur in 42% alcohol. Na 72 uur wordt het maceraat gefilterd, alles wordt overgebracht naar de aangepaste distillatieapparatuur die vacuüm is en gebruikt om het kookpunt van alcohol te verlagen van 79 graden naar slechts 25 graden.

De reden voor dit gecompliceerde proces is dat door het verlagen van het kookpunt de beste, frisse en bloemige aroma’s behouden blijven die anders door de hitte zouden worden vernietigd. Daarnaast is het eindproduct vele malen zachter zonder die alcoholhardheid. Zodra de distillatie is voltooid laten ze de alcohol een week rusten, daarna verdunnen ze het tot 44% alcohol en laten ze het nog eens vier weken rusten alvorens te bottelen.

Tasting Notes
The Artisan Gin is aromatisch en erg zacht. Mooi in balans!
Geur:
Uitnodigend, rijk en een mooi samenhang van jeneverbes, sinaasappel, koriander en lichte tonen onder andere van lavendel en roos.
Smaak:
Vol, rijk en zacht. Een mooie samenhang met smaken van hazelnoot, peper die overgaan naar subtiele hinten van kaneel, jeneverbes en een hint van olijf.
Afdronk:
Lang, droog en zoetig dat ervoor zorgt dat je meer wilt. Iets speciaals!

 

My message
Laden