The Pogues

The Pogues Whiskey is een samenwerking tussen de legendarische Ierse Band The Pogues en Halewood Wines & Spirits. De whiskey wordt gedistilleerd in de West Cork Distillery. Deze distilleerderij is een echt familiebedrijf en staat bekend om zijn innovatie. Dit is de meest zuidelijke gelegen  distilleerderij van Ierland. Het klimaat kent relatief veel neerslag en hoge luchtvochtigheid. Dit zijn de perfecte weersomstandigheden voor het rijpen van de whiskey.

Voor de productie van The Pogues wordt enkel zuiver Iers bronwater gebruikt en de hoogste kwaliteit lokaal geproduceerde tarwe en gerst. De distilleerderij is nog de enige in Ierland die zijn eigen gerst mout produceert. Ook hebben ze hun eigen “stills” ontworpen en gebouwd. The Pogues Whisky gaat voor een ander imago. Vergeet het alleen drinken zittend in je luie stoel kijkend uit het raam. The Pogues staat voor energie. Deze whiskey drink je met vrienden thuis of in de bar om onbekende te ontmoeten. Drink de whiskey waar en wanneer je wilt en haal alles uit het leven. The Pogues is de rebel in Ierse whiskey’s. De opvallende flessen laten zijn eigenwijsheid al zien. Tradities worden gebroken maar de basis blijft een hoge kwaliteit whiskey.

Pogues single malt                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

De Pogues single malt kan puur worden gedronken of met ijs. Ook kunnen er cocktails gemaakt worden zoals een classisc Irish coffee, Pogues and Ginger of een Irish Miss . Deze Pogues rijpt in eiken bourbon vaten. De neus is licht hartig met een vleugje Parma viooltjes. Dit wordt vergezeld door een mooi nootachtig aroma met karamel en pindarotsjes. De smaak bestaat licht uit kruiden en wat kaneel, gevolgd door chocolade-pinda’s en sesamzaad met nougat en marshmallows. De finish heeft een mooie diepte en een hele mooie zachtheid.

Pogues blended Irish whiskey                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Een blend van mout en graanwhisky die in kleine batches wordt geproduceerd. In de neus ervaar je mout, geroosterde amandelen, kruiden en pure chocolade. En ontdek op het palet kruiden, gebroken peper, citrus, donker fruit en een vleugje zoetheid. Allemaal met een subtiel uitgebalanceerde afdronk, er kan gesproken worden van een unieke smaak die iedere whiskey liefhebber moet ervaren. Deze whiskey is al drie jaar op een rij de winnaar van de San Francisco Gold Award.

My message
Laden