Onze gins in de mix

 

Wie houdt er nou niet van een Gin & Tonic? Vooral in de zomer is het een heerlijk, verfrissende cocktail. Gins zijn er in veel verschillende smaken maar wist je dat je ook leuk kunt variëren met de mixer die je gebruikt? Hieronder lichten wij 7 van onze gins toe!

 

L'Arbre Gin

L’Arbre Gin is een bijzonder gebalanceerde, aromatische en frisse gin in een bijzondere fles. Deze fles staat voor eenvoud, plezier en stijl. De afgebeelde boom is niet zomaar gekozen. De wortels staan voor het verleden, de roots en het ontstaan van het merk, de takken staan voor de toekomst en de mooie tijd die nog komen gaat. Deze mediterraanse gin is kruidig met smaken van citrus, basilicum, lavendel en lichte tonen van jeneverbes.

Perfect serve: 
L'Arbre Gin
Premium Tonic

Takje verse tijm

 

Level Reserve

Level Gin Reserve gaat na drie distillatie een rijpingsproces van 8 maanden in Amerikaanse eiken vaten die eerder zijn gebruikt voor brandy. Hierdoor ontstaat een aroma dat elegant en intens is. De geur wordt gedomineerd door jeneverbes en kardemon. Deze combineert met florale maar ook met getoaste kruiden door de rijping in de vaten. De smaak is intens en wat droog.

Perfect Serve:
Level Reserve
Ginger Beer
Schijfje limoen

 

Jodhpur Spicy

Jodhpur Spicy heeft ook als basis de London Dry Gin. Om deze “spicy” te krijgen worden aan de botanicals nog Chilipepers, witte peper en zwarte peper toegevoegd. De gin wordt maar in kleine hoeveelheden gemaakt. Het aroma heeft tonen van groene peper, specerijen als witte peper en chili en komijn en gember. De smaak is intens en pikant een geeft een warme sensatie

Perfect Serve:
Jodhpur Spicy
Premium Tonic

Schijfje limoen

Tip: Houd je écht van pittig? Garneer dan met wat stukjes rode peper!

 

Drebbel London Dry Gin

Drebbel gin is een premium gin geproduceerd volgens traditionele ambachtelijke methoden met een fris karakter. Drebbel dry gin wordt gedistilleerd uit acht botanicals: jeneverbessen en Iris wortel uit Italië, koriander uit Marokko, angelica wortel uit Frankrijk, verse hele limoenen, met de hand geplukt uit Zuid-Spanje, gemberwortel uit India, zoethout uit China en hele vanillestokjes uit Madagaskar.

Perfect Serve:
Drebbel London Dry GIn
Premium Tonic
Citroenschil
Takje Rozemarijn

 

London No1 Sherry Cask

De Sherry Cask is een unieke gin. Het brengt twee populaire producten samen, namelijk gin en sherry. Eerst wordt deze gin in Londen gedistilleerd volgens het originel recept. Daarna rijpt de gin in Jerez voor 3 maanden in Amerikaanse eiken vaten die eerst als sherry vat zijn gebruikt. Door de rijping op de sherry vaten wordt de gin nog zachter en geeft het zijn gouden kleur. De smaak van eiken en sherry tonen blenden mooi samen met de jeneverbes, citrus en specerijen. Onlangs is deze gin door Forbes verkozen tot één van de 10 beste gins! Bron:  Forbes

Perfect Serve:
Probeer London No1 Sherry Cask eens on the rocks!

 

Himbrimi London Dry

De Winterbird edition is de eerste London Dry Gin uit IJsland. Net als de Old Tom wordt deze gin onder andere gemaakt met behulp van Jeneverbes, Arctische Tijm en de Angelica bloem. Bijzonder aan de gin is dat deze langzaam wordt gedistilleerd met behulp van de IJslandse warmwaterbronnen. Dit resulteert in een extreem zachte en "bloemige" gin. Niet alleen door het gebruik van de natuurlijke aardwarmte beperkt Himbrimi de invloed op het milieu ook gaat een deel van winst van elk verkochte fles naar het natuurbehoud van IJsland.

Perfect Serve:
Himbrimi London Dry
Mediterranean tonic
Takje Tijm

 

O'live Gin

O'live GIN is een volledig gedistilleerde gin. Dit wil zeggen dat ieder botanische ingrediënt, de gedehydrateerde olijven en jeneverbessen inbegrepen, apart gedestilleerd worden. Daarna worden de verschillende destillaten in precies de juiste hoeveelheden gecombineerd om de unieke O’live-smaak te creëren. Tijdens de creatie van deze heel bijzondere gin wordt er geen gebruikgemaakt van toevoegingen of extracten.

Perfect Serve:
Probeer O'live Gin eens puur!

Garneer met ijs, olijf en een citroenzeste

My message